LEGO Friends terepasztal

Terepasztal

A terepasztalon több mint 6 m2-en kerül bemutatásra a LEGO legújabb, főleg lányok számára készülő témaköre. Találhatóak itt gyári, a LEGO által kiadott készletek, valamint egyedi építésű épületek is.

Téma

A Friends téma a Heartlake City-ben élő öt barát ‑ Andrea, Emma, Mia, Olivia és Stephanie – mindennapjaiba kalauzol el bennünket. Minden gyermek kíváncsi és szenvedélyes, kreatív és önálló, szorgalmas és gondoskodó. Mindegyik szereti a zenét, a tudományt, a mozgást, a természetet és a művészetet. Az első készletek 2012-ben jelentek meg.

Mia,

a természet szelíd szerelmese. Mia szereti az állatokat, a természetet és a kirándulást – és persze a lovát, Bellát! De ennél sokkal több van ebben a kemping-rajongóban: Mia hűséges és becsületes, szinte túlságosan is, ami olyan barátnővé teszi, akiben igazán meg lehet bízni.

Emma,

határtalanul kreatív. Emma szenvedélyes és fantáziadús személyiség, aki megmutatja nekünk, hogy mennyi örömöt és vidámságot jelent, ha a gyerekek a művészeten keresztül fejezik ki magukat. Emma szabadjára engedi a saját kreativitását és erre bátorít mindenki mást is!

Andrea,

a maximalista előadóművész. Magabiztos, karizmatikus, stílusos és vicces – de mindenekelőtt született énekes és táncos, aki nagyon keményen dolgozik azért, hogy minden előadása tökéletes legyen, és így megoszthassa örömét a négy legjobb barátjával.

Stephanie,

a sportos csapatjátékos. Egészség, fitnesz, atlétika... Ha sportról van szó, akkor Stephanie valószínűleg jó benne. Imádja a barátait, legalább annyira, mint az úszást vagy a futást, és ez tökéletes edzővé teszi őt négy barátja számára – segítőkész, hűséges és bátorító.

Olivia,

tudomány iránti szenvedély és hatalmas szív. Műszaki kütyük, kódolás, munka a laborban – Olivia végtelen kíváncsisága és tudásszomja annyit jelent, hogy ő bármilyen helyzetben megtalálja a tökéletes, kreatív megoldást. Igyekszik tudásával és tehetségével egész Heartlake City hasznára válni!

A város

A felépített város négy fő részre osztható: tengerpart, repülőtér, lovarda és farm, valamint az épületek.

A tengerpart

A tenger és a part a kikapcsolódásról, a szórakozásról szól. Itt található Stephanie tengerparti ikerháza, egy görkorcsolya park , a városi uszoda és két szálloda (Heartlake City üdülő és a Grand Hotel). A tengerben szinte minden vízisportot ki lehet próbálni: szörfölés, kajakozás, vízisí, jetski, csónakázás, stb. Mindehhez csodálatos környezetet biztosítanak a pálmafák és az úszkáló delfinek. A tengeren három nagyobb méretű hajó is megtalálható: delfin cirkáló, napsütötte katamarán és egy kutatóhajó. A biztonságos stradolásról Emma gondoskodik parti megfigyelőhelyéről. A hosszú partszakasz miatt azonban erre egyedül nem képes, Batman is segít neki, ha éppen nem csobban egyet ő is a hűs habokban derekán úszógumival. A hajók éjszakai közlekedését világítótorony biztosítja.

Repülőtér

Minden nagyobb városban megtalálható egy repülőtér is. A repülőtér nagy forgalmat bonyolít le: privát jet-ek és hatalmas utasszállító repülőgépek szállnak fel naponta többször is. Nem csoda, hogy a birodalmi rohamosztagosoknak is megtetszett ezek közül egy. A repülőtér és a szállodák között taxik szállítják az utasokat.

Lovarda és farm

A mindennapi fáradalmakat – ha épp nem a tengerparton süttetik magukat a napon – a lányok a lovardában és a körülötte elterülő farmon pihenhetik ki. Díjugratás, fogathajtás és sétalovaglás, csak néhány dolog, amit a lovardában lehet csinálni. Mivel mindegyik lány nagyon szereti az állatokat, így gyakran szoktak ide is kijönni. A farmon megtermelt terményeket pedig az árusító helyen tudják eladni.

Épületek

Minden család kertes házban lakik, de a legnagyobban Olivia és családja. A házukban a földszinten hatalmas nappali és vele egybenyitott étkező, előszoba és konyha található. Az emeleten két kisebb gyerekszoba, szülői hálószoba és az ebből nyíló fürdőszoba található. Természetesen a kisebb szobákhoz is tartozik fürdőszoba. A hátsó udvaron hatalmas terasz és grillsütő gondoskodik a pihenésről. Amíg a felnőttek egy kerti partit tartanak, a gyerekek sem unatkoznak: hinták, homokozó és egy hatalmas lombházba tudnak elvonulni.

A lányok iskolába járnak. Heartlake City-ben egy hatalmas, jól felszerelt iskola várja őket, hogy tudásukat tovább gyarapítsák. Az alsó szinten rajzterem, informatika terem interaktív táblával, mosdók, öltöző és a tanári szoba található. Az emeletre széles lépcsőn lehet feljutni, ahol balra a büfé, jobbra pedig a zene- és koncertterem nyílik. A digitális eszközökön kívül a tetőtérben könyvtár várja az olvasni szeretőket. Az iskola előtt buszmegálló található, hogy könnyebb legyen oda eljutni.

A városban található még továbbá: kórház, bevásárló központ, pizzéria kerthelyiséggel, dzsúz bár.

Galéria

Alkotó

A terepasztalt saját gyűjteményből Neumayer Béla, a Balaton-Bakony Kocka Klub tagja állította össze. A két legnagyobb épület (iskola és Olivia háza) és a legújabb készletek 2020-ban készültek el, a többi építmény korábban. A terepasztalon 50-nél több kisebb-nagyobb készlet látható a saját építéseken kívül.

Kiállítás

A terepasztal Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde kiállító helyiségében volt látható.