Balaton-Bakony Kocka Klub
Balaton-Bakony Kocka Klub

Rólunk írták

  Karácsonyi LEGO® -kiállítás Bodajkon

  2017. december 19. , kedd

  A Balaton-Bakony Kocka Klub tagjainak gyűjteményéből nyílt kiállítás a harmadik adventi hétvégén a Bodajki Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében.

  Egy kis visszatekintés a kezdetekre: az első játékeszközök fából készültek a ’30-as években, de 1947-től már kezdetleges műanyag elemeket gyártottak. Végül fröccsöntött műanyag felhasználásával 1958-ban indult hódító útjára a ma is ismert és változatlanul igen népszerű építőjáték. A LEGO® elsősorban abban hozott újdonságot, hogy minden alkatrésze egyazon rendszerhez tartozik, minden egyes sorozat jól illeszkedik a többihez.

  A teljes cikk elérhető: bodajk.hu

  Bakony–Balaton Kocka Klub: A játék, amiért a felnőttek is rajonganak

  2017. december 02. , szombat

  A Bakony–Balaton Kocka Klub minden eddiginél nagyobb kiállítással, 150 négyzetméternyi legóval lepte meg a látogatókat. A rengeteg látványos építmény közül mi főleg a járművekre fókuszáltunk.

  A teljes cikk elérhető: www.veol.hu

  Kockákból történetek

  2017. november 23. , csütörtök

  150 négyzetméteren várja a Lego után érdeklődőket a Balaton-Bakony Kocka Klub kiállítása Veszprémben.

  A kiállításon nem csak az apró kocka figurák életébe leshetünk bele, hanem megnézhetjük Magyarország legnagyobb Lego városát, amit összesen 90 négyzetméteren állítottak össze a klub tagjai.

  A teljes cikk elérhető: 8200.hu

  Figurák Földön, vízen, levegőben

  2017. augusztus 02. , szerda

  Balatonfűzfő – Kalózok, várak és népszerű mesékhez kapcsolódó figurák mellett számos egyedi építmény is látható a Balaton-Bakony Kocka Klub kiállításán.

  A teljes cikk elérhető: Veol

  Ilyen a Hiemer-házban a fehérvári LEGO kiállítás

  2017. április 20. , csütörtök

  A Balaton-Bakony Kocka Klub tagjainak Lego gyűjteményeiből láthatunk kiállítást csütörtöktől vasárnapig a Hiemer-ház báltermében. Az érdeklődők egyedi építményeket, különlegességeket, városokat, kalózokat, Star Wars figurákat, lányos asztalokat, klasszikus űrhajókat, régi, új és egyedi vonatokat, középkori katonákat is láthatnak.

  A teljes cikk elérhető: szekesfehervar.hu

  A legjobb dolog a játék!

  2016. szeptember 10. , szombat

  Hétfő. Álmosan indul ez a hét is, mint általában mindegyik. Jó lenne egy kicsit mozgalmassá, játékossá tenni a napot, így hát felmegyek a padlásra: egy épülő LEGO-birodalomba csöppenek, és az a csoda is megesik velem, hogy sikerül megnéznem Zircen egy Vidi-Fradi meccset.

  A teljes cikk elérhető: zirc.hu

  Vidi - Fradi összecsapás a Lego-kiállításon

  2016. április 25. , hétfő

  A székesfehérvári tárlat egyik látványeleme a Sóstói Stadion. Az építő Törzsök Gáborral beszélgettünk.

  A teljes cikk elérhető: Vidi

  LEGO különlegességekből nyílt kiállítás a Hiemer-házban

  2016. április 20. , szerda

  A Balaton-Bakony Kocka Klub tagjainak Lego gyűjteményeiből nyílt kiállítás szerda reggel a Hiemer-házban. Az érdeklődők egészen április 24-ig tekinthetik meg a különleges építményeket. A tárlatra ellátogatók több teremben is megcsodálhatják a Legokat, melyek közül a 70-as évektől egészen napjainkig felfedezhetnek készleteket.

  A teljes cikk elérhető: szekesfehervar.hu

  LEGO csodák

  2016. április 20. , szerda

  Különleges hírre bukkantam néhány napja:”Négy nap alatt több ezren látták a koppánymonostori Dózsa György Művelődési Házban létrehozott LEGO kiállítást. 200 négyzetméteren, mintegy 5 millió elemből építették meg a különleges tárlatot…” A legot én is szeretem, erre a kiállításra én is kíváncsi lennék! Sajnos lekéstem róla - Szerencsére közben kiderült, hogy egyik kedves ismerősöm férje is ott “legózott” - Így első kézből tudhatjuk meg, hogyan lesz valaki egy ilyen nagyszabású kiállítás résztvevője…

  A teljes cikk elérhető: bigyi-bogyo.hu

  Komáromi Város által készített film.

  2016. április 15. , péntek

  "200 négyzetméteren mintegy 5 millió elemből épült különleges LEGO kiállítás várta az érdeklődőket négy napon át Koppánymonostoron a művelődési házban. A LEGO kiállítást a Balaton-Bakony Kocka Klub magánygyűjteményéből állították össze..."

  Forrás: Komárom Város Hivatalos Oldala

  Híd Televízió filmje a Komáromi kiállításunkról

  2016. április 14. , csütörtök

  "A Balaton-Bakony Kocka Klub tagjainak Lego gyűjteményéből nyílt kiállítás április 7. és 10. között a koppánymonostori Dózsa György Művelődési Házban. A tárlaton terepasztalokat, vonatokat, ritka készleteket és egyedi építményeket is láthattunk."

  Forrás: Híd Televízió

  A kocka el van vetve… Legokiállítás Koppánymonostoron

  2016. április 13. , szerda

  "Négy nap alatt több ezren látták a koppánymonostori Dózsa György Művelődési Házban létrehozott LEGO kiállítást. 200 négyzetméteren mintegy 5 millió elemből építették meg a különleges tárlatot, amit így egyben még soha nem vittek nagyközönség elé."

  A teljes cikk elérhető: Komárom Város Hivatalos Oldala

  LEGO fantáziák kilencven négyzetméteren Komáromban

  2016. április 11. , hétfő

  "Tatabánya után a koppánymonostori művelődési házban is működő, interaktív kiállítás nyílt a Balaton-Bakony Kocka Klub hét tagjainak gyűjteményéből. Csillagok háborúja, középkori csata, focimeccs és kalózok – mindez LEGO®-ból felépítve."

  A teljes cikk elérhető: kemma.hu

  LEGO fantáziák kiállítása Komáromban

  2016. április 07. , csütörtök

  "Csillagok háborúja, középkori csata, focimeccs és kalózok – mindez LEGO®-ból felépítve. Komárom-Koppánymonostoron szerdán különleges kiállítás nyílt a Balaton-Bakony Kocka Klub tagjainak gyűjteményéből."

  A teljes cikk elérhető: komaromhirado.hu

  Meseváros a Máraiban

  2015. november 20. , péntek

  "Legóból épült meseváros várja a gyerekeket a Márai Látogatóközpontban. A kiállítást Praznovszky Mihály gyűjteményéből állították össze. Apró űrbázis, vasútállomás, repülőtér, komplett város, de még a Mikulás otthona is megelevenedik – minden legóból."

  A teljes cikk elérhető: tveger.hu

  Balatonfüredi Lego kiállítás

  2015. május 30. , szombat

  "Sziasztok.Ma elautóztam Dombóvárról Balatonfüredre és megnéztem a kiállítást. Kiállításokkal idáig úgy voltam minek menjek el,csak körül kell néznem a szobába és több tízezer elemet láthatok pár másodperc alatt.. Hát nagyot tévedtem a felfogásommal együtt...Ma nem tízezer szám,hanem milliós tételben láttam Lego elemet.Számtalan olyat amiről nem is sejtettem,hogy micsoda..."

  A teljes cikk elérhető: Leg-Technic.hu

  Meseváros – Legokiálltás a Dornyay Béla Múzeumban

  2015. január 23. , péntek

  "Ma már nyilvánvaló, hogy a lego több mint játék, a 20. század nagy iparművészeti alkotásai közé tartozik, kreativitása végtelen, színgazdagsága lenyűgöző, modernsége állandóan megújuló, korhatár nélkül játszható. Ma újra a játék eladási listák élén van, még a számítógépes játékok sem tudják legyőzni. Nem győznek eleget gyártani, itt Magyarországon is. Gyűjtőik és építőik ötletgazdagsága is végtelen. A Dornyay Béla Múzeumban látható kiállítás egy szerény anyag, 30 éve gyűlik lassan. Gyűjtője, Dr. Praznovszky Mihály irodalomtörténész csak cityt, azaz várost épít."

  A teljes cikk elérhető: Dornyay Béla Múzeum

  Mezőgazdasági gépkiállítás - LEGO-ból!

  2014. december 31. , szerda

  "Szilveszterig tartott a veszprémi LEGO-város kiállítás. Traktor, kombájn és a kis gazdaság sem hiányozhatott a gyűjteményből."

  A teljes cikk elérhető: agroinform.com

  A különös város polgármestere

  2014. december 23. , kedd

  "Dr. Praznovszky Mihály, az általa megálmodott és felépített LEGOVÁROSBAN egyetlen szavazat nélkül nyerte el a polgármesteri címet."

  A teljes cikk elérhető: veszport.hu

  Törzsök Gábor LEGO magángyűjteményéből nyílt ingyenes kiállítást

  2014. október 25. , szombat

  "2014. október 24. és 26. között Törzsök Gábor LEGO magángyűjteményéből a Balaton Bakony Kocka Klub szervezésében nyílt ingyenes kiállítást tekinthetik meg kicsik és nagyok egyaránt a Balaton Plazában."

  A teljes cikk elérhető: omegahirek.hu

  Kis kockákból nagy világ

  2014. október 25. , szombat

  "Törzsök Gábor gyerek kora óta gyűjti a kockákat, amiből most már meg tud tölteni élettel egy hét méter hosszú és 2,5 méter széles terepasztalt is."

  A teljes cikk elérhető: vehir.hu

  Lego kiállítás a plázában

  2014. október 24. , péntek

  Képriport a Veszprémi kiállításunkról.

  A teljes cikk elérhető: vehir.hu

  Balatonfüred: Lego kiállítás a múzeumban

  2013. december 21. , szombat

  "Különleges, elsősorban gyerekeknek szóló kiállítás nyílt a Városi Múzeumban. Egy egész termet betöltő lego terepasztal illetve rég elfeledett retro játékok várják az érdeklődőket. Hiába a múzeumi környezet, ezúttal minden kiállított játékot meg lehet fogni, ki lehet próbálni, sőt kötelező."

  A teljes cikk elérhető: balaton.vehir.hu

  Egy különleges világ - Lego kiállítás a múzeumban

  2013. december 19. , csütörtök

  "Egy magángyűjtő, Praznovszky Mihály irodalomtörténész legokiállítása látható január végéig a Városi Múzeumban. A LegoCity készlet egy része fért csak el a teremben, a gyűjtemény maga olyan nagy, hogy szinte egy egész szintet elfoglal Praznovszky Mihály otthonában. Negyven éve szeretett bele a különleges világba, azóta építi saját városát. Ebben van vasút, bánya, bevásárlóközpont, téli környezet, sőt focipálya is. Sorolhatnánk még a sokszínűséget, helyette nézzék meg a tudósítást."

  A teljes cikk elérhető: FüredTV

  Lego szerelem – és kiállítás – Gárdonyban – interjú, képek

  2013. május 25. , szombat

  "Gárdonyban, második alkalommal állítja ki gyűjteményét a pákozdi Törzsök Gábor, aki negyven éve hódol szenvedélyének. A május 25-26-án a Nemzedékek Házában megtekinthető, szemet és szívet gyönyörködtető csodaszobába lépve, valamennyi család aprajának, nagyjának tátva marad a szája a látványtól. Gábornak két gyermeke van, akiket még annyira nem ragadott magával a Lego szerelem, engem viszont nagyon érdekeltek a hogyanok és a miértek."

  A teljes cikk elérhető: velenceito.info

  szeptember
  október
  november
  december
  január
  • 30
  • 31
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 1
  • 2
  • 3
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 29
  • 30
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 1
  • 2
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  Balaton-Bakony Kocka Klub

  A LEGO, a LEGO logó, a DUPLO, a HEROICA, a Mindstorms, a Legends of Chima és a Minifigure a LEGO Group védjegyei. © 2016 The LEGO Group. A LEGO® a LEGO Group bejegyzett védjegye, mely nem támogatója, szerzője vagy felhatalmazója ennek a honlapnak, és semmilyen módon nem tehető felelőssé az oldalon található információk tartalmáért.