Óvodai kiállítások

Óvoda

Létezik egy óvoda a Bakonyban, ahol LEGO terepasztalokban gyönyörködhetnek a gyermekek. Az óvoda bejáratától nem messze található egy kicsi, de praktikus kiállítási tér. Sok minden volt már ott: macik, babák, régi játékok. Az óvónők mindig gondos figyelmet fordítottak rá, hogy a gyerekek minél több élményt kapjanak ez úton is.

2020 szeptemberétől indult a program, amelynek köszönhetően a Balaton-Bakony Kocka Klub terepasztalai kezdték uralni a teret. Az óvoda jelezte, hogy van egy kiállítási hely, a klubnak pedig sok kiállítani valója van. Ennél több nem is kell egy jó dologhoz. El is kezdtük a munkát és mindenki tette a dolgát folyamatosan.

A napokban építettük fel a hetedik témakört, ami most a lányoknak kedvezett. Az óvoda és a klubtagok is remélik, hogy sok kíváncsi szemet vonz a mini tárlat. Itt szeretnénk bemutatni az előző hat és remélhetőleg a következő kiállításokat.

Szavazás

Szeretnénk mi is tudni, hogy melyik terepasztalnak volt a legnagyobb sikere. Kérjük, szavazatával támogassa a kedvenc terepasztalát. A legtöbb szavazatot elért tárlatot megpróbáljuk újra bemutatni egy később időpontban. A szavazatok számlálásánál nem valkalmazunk komoly ellenőrzést, hiszen csak játékról van szó. Megszámláljuk azokat, a szavazó adatait nem tároljuk el. A leadott szavazatot egy böngésző sütibe tesszük, hogy ne lehessen a szavazó gomb nyomogatásával túlzott előnyt szerezni. Kérjünk, mindenki ennek megfelelően használja.

Témak

LEGO DUPLO

2021. június 26. - 2021. július 15.

Óvodai sorozatunkban egy érdekes terepasztallal kedveskedünk az idény zárásaként. Mivel már tombol a nyári szünet, ezért kiállításokon kevésbé látható anyagot jelenítünk meg az érdeklődőknek. A DUPLO nem ad lehetőséget a terepasztal részletes kidolgozásának, hiszen alkatrészei nem olyan aprólékosak, mint a hagyományos LEGO kockák. Ennek ellenére reméljük, hogy a legkisebbek lelkesen fogadják az általuk ismertebb világot.

Tovább olvasom...

LEGO Hercegnők

2021. május 23. - 2021. június 25.

Az eddigiektől eltérően ez a bemutató nem egy témakört ölel fel. Nehéz is volt az elnevezése, de talán megtaláltuk a legmegfelelőbbet. Ha nem is mindenhol hercegnőket mutatunk be, de mindenképpen hercegnőknek szól, azaz a lányoknak. Igen, ez az asztal a lányoknak kiadott LEGO-k élményét mutatja be.

Tovább olvasom...

LEGO Town 90-es évek terepasztal

2021. április 26. - 2021. május 22.

Terepasztalunkon a 90-es években kiadott Town (város) témát mutatjuk be. Az akkori gyerekek színes és szórakoztató készletekkel játszhattak. Ebben az időszakban már itthon is elérhető volt a választék. Első sorban ezt a színes új világot, tengerpartot, lovardát, szórakozási lehetőségeket jelenítjük meg. Természetesen a korszak vonatkészletei is helyet kaptak. Reméljük elnyeri tetszését a klasszikus Town és a modern City közötti időszak.

Tovább olvasom...

LEGO Town 80-as évek terepasztal

2021. február 26. - 2021. április 25.

Terepasztalunk a város (town) téma legendás korába, a 80-as évekbe repít el minket. Aki akkor játszhatott LEGO-val, biztosan emlékszik a zöld fenyőfákra, kis színes virágokra, a háztetőkre, a tűzoltókra és a rendőrökre. Ezt a világot próbáltuk megjeleníteni a lehető legnagyobb hűséggel.

Tovább olvasom...

LEGO Star Wars terepasztal

2021. január 22. - 2021. február 25.

A Csillagok háborúja (Star Wars) eredetileg egy filmsorozat, amely „réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban…” élő szereplők történetét meséli el. A nagy jelenetünkben a szövetségesek által létrehozott új támaszpontot, az Echo bázist láthatjuk a fagyos Hoth bolygón.

Tovább olvasom...

LEGO Téli város terepasztal

2020. december 5. - 2021. január 21.

Terepasztal bemutatónkban most egy téli városba hívjuk a látogatókat. Ha már évek óta nem látunk havat, nem tudunk havat lapátolni, hóembert építeni, akkor legalább ebben a formában lássuk, milyen is volt az igazi tél, a gyűjtő és kiállító Praznovszky Mihály gyermekkorában. (Mivel Misi bácsi éppen 74 éves, képzeljük el ezt hetven évvel azelőttről!)

Tovább olvasom...

LEGO Friends terepasztal

2020. október 17. - 2020. november 27.

A terepasztalon több mint 6 m2-en kerül bemutatásra a LEGO legújabb, főleg lányok számára készülő témaköre. Találhatóak itt gyári, a LEGO által kiadott készletek, valamint egyedi építésű épületek is.

Tovább olvasom...

LEGO Kalóz terepasztal

2020. augusztus 29. - 2020. október 17.

Terepasztal bemutatónkban most a kalózok világába utazunk. Az asztalon, 100 alaplapon van kialakítva a tenger és 3 szigete. A szigetek jelképezik a három fő altémát: a kalózokat, a királyi katonákat és a bennszülötteket. Mindegyik sziget egyedileg épített, de a hajók a LEGO által kiadott eredeti készletek.

Tovább olvasom...

Alkotó

A terepasztalt Pallagi László szervezésében Balaton-Bakony Kocka Klub tagja saját gyűjteményből építették és állította össze. Klubbunk weboldalát itt - http://bbkockaklub.hu - érheti el. Kérem csatlakozzon facebook oldalunkhoz.

Kiállítás

Az éppen aktuális terepasztal látható a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde kiállító helyiségébe.