Szülőknek és nagyszülőknek

A gyermekek szívesen játszanak a LEGO kockákkal. Programsorozatunk segít, hogy a játékot tudatosan segíthesse, keresve a legjobb megoldásokat és motivációt. Készségfejlesztés, kreativitás elősegítése és a képzelet szárnyalása.

Kockás asztal Építési verseny

Pedagógusoknak

Mindenki tudja, hogy a LEGO praktikus és elfogadott készségfejlesztő eszköz. Konkrét példákon át beszélgetünk arról, hogy szerintünk milyen lehetőségek rejlenek a 2-14 éves korosztály tudatos LEGO használatában.

Kockás asztal Építési verseny

LEGO kedvelőknek

Ha szeretnéd a LEGO-t választani hobbidnak, segítünk eligazodni múltban, jelenben, az online térben és érdekességeket mutatunk. Ha már a hobbid, akkor beszélgethetünk kedvenc elfoglaltságodról.

Kockás asztal Építési verseny

Kocka Klub

A Balaton-Bakony Kocka Klub olyan felnőttek csoportja, akik szeretnek LEGO kockákkal építeni és foglalkozni. Jellemzően az Észak-Dunántúlon tevékenykedünk és tagjaink is ezen a területen oszlanak el. Központunk és ezért a legtöbb találkozónk Veszprémben van.

A BBKK-t 2013 végén alapította pár LEGO rajongó barát, hogy közösen tudjanak játszani gyermekeikkel. Folyamatos fejlődés mellett ma már 15-20 felnőtt tag együttműködésével szervezünk programokat, kiállításokat, rendezvényeket. Beszélgetünk alkotásainkról és segítjük az alkatrész gazdálkodást.

Tagjainkat arra biztatjuk, hogy bármilyen léptékben és témában építsenek. Vannak olyan építők, akik a hagyományos város, terep, vár témában építenek, de vannak, akik egyedi területre specializálódtak. Valljuk viszont, hogy nem az építés mérete, vagy minősége számít, hanem a hobbinkkal közösen eltöltött idő minősége. Tagjaink 2 havi rendszerességgel megszervezett találkozókon beszélik meg az alkotásokat, készleteket és ötleteiket, amelyre látogatókat és leendő tagokat is szívesen várunk.

Lehetőségeinket kihasználva folyamatosan keresünk alternatív tevékenységeket az építésen és annak bemutatásán kívül is. Ilyen ágaink jelenleg a játszóházak, oktatás, népszerűsítés és jótékonyság, amik szintén a LEGO kockák köré szerveződnek.

A Balaton-Bakony Kocka Klub 2015 óta egyike a világon összesen létező 350 hivatalosan elismert LEGO klubnak.